17 Temmuz 2018 Salı

Dikdörtgen Yatak Odası Nasıl Dekore Edilir?

Dikdörtgen Yatak Odası Nasıl Dekore Edilir?

Dikdörtgen yatak odasının nasıl dekore edilebileceği konusunda merak ettiklerinizi bu başlık adı altında bulabileceksiniz.  Yatak odasını dekore ederken yapmanız gerekenlerle yapmamanız gerekenlerin neler olduğunu bilmeniz gerekiyor. Dikdörtgen bir yatak odası dekorasyonunu en ideal olanıdır çünkü bu şekilde odanızı geniş gösterebilirsiniz.


Dikdörtgen Yatak Odası Dekorasyonu


İlk başta dikkat etmeniz gereken konu yatak olmalı. Yatağı odanın tam merkezine konuşlandırmalı ve eşyaları da yatak etrafında dağıtmalısınız. Kapıdan içeri girdiğinizde yatak tam karşınızda olmalıdır. Bunun nedeni ise diğer eşyaların doğrudan görünmesini engellemektir. Yatak odasında en fazla yer tutan konu dolaplardır. Bu nedenle de dolabın göze batmaması için güneşi az alan bir yere geçmeniz gerekiyor. Dolap seçerken iç derinliğinin 60 cm olması gerekiyor.  bu şekilde seçtiğiniz dolap odanın küçülmemesini sağlayacak ve görüntüsünün azalmasını sağlayacaktır.



Kadınlar için önemli olan makyaj masasıdır. Makyaj masasının yeri yatağın ayakucudur. Bu şekilde bir dekorasyon tasarladığınız da doğru bir alan oluşturmuş olursunuz. Komedinler yatağın sağ ve sol tarafına sabitlenmesi gerekiyor.


Nasıl bir oda yaparsanız yapın önceliğiniz odanın bir koridor şeklinde olmamasıdır. Koridor gibi bir oda sizi daha rahatsız edecek. Odanın aydınlatmasını doğru yapmalısınız ve açık renklerde bir yatak örtüsü kullanın. Sandığınızı makyaj masasının karşısına koyabilirsiniz. Yatağın ayak ucunda bir berjer şık bir görüntü sağlayabilir.



Dar ve dikdörtgen yatak odası nasıl dekore edilir?


Yatak odasınız dikdörtgen ise o zaman dikkat etmeniz gereken önemli parçanın yatak olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yatak odanın tam merkezinde olmalı ve etrafında eşyalar konumlandırılmalıdır. Üstelik odanız dar ve derin ise bu durumda fazla eşya da koyamazsınız. Bu nedenle de koyduğunuz her eşyanın hem işlevi hem de dekorasyondaki görüntüsünün bozuk olmaması gerekiyor. Yatağı kapının tam karşısına yani tahmini olarak pencerenin altına yerleştirmelisiniz. Dekorasyonun önemli ayrıntılarından olan kıyafet dolaplarını evinizin en büyük ve en çok yer kaplayan dolapları olduğu için genelde tavsiye olarak 60 cm genişliğinde bir kıyafet dolabını, odanın en göze batmayacak ve en az güneş alan kısmına yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde hem dolap odayı küçültmez, hem de görüntüsü azalır.




Kaynak: dikdörtgen yatak odası, Yatak odası, yatak odası modelleri, yeni model yatak odaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder