24 Mart 2018 Cumartesi

Patatesli Akdeniz Tavuğu Nasıl Yapılır?

Patatesli Akdeniz Tavuğu Nasıl Yapılır?

Yemek yemenin amacı yalnızca karnınızı doyurmak olmamalı bunun içinde yemeğe bir sanat gözüyle baktığınız zaman yediklerinizden keyif almasını da çok iyi bilirsiniz. Bugün size tarifini vereceğimiz patatesli Akdeniz tavuğu yapımı da aynen bu şekilde damak tadına önem veren bayanların tercih ettikleri bir yemek. Peki, patatesli Akdeniz tavuğu nasıl yapılır?


Büyük bir tavayı ısıtın ve tavuk butlarını yerleştirin. Altın kahverengi olana kadar her iki tarafıda bir kaç dakika pişirin ve sonra çıkarın. Sonrasında tavaya küçük bir tuzla soğan ve havuç ekleyin, ve 6 dakika karıştırın. Daha sonrasında sarımsak ekleyin ve 2 dakika daha pişmeye devam edin.


Tavuğu kapakla birlikte tencereye geri koyun ve 20 dakika kadar ya da tavuk pişene ve sosu kalınlaşana kadar hafifçe pişirin. Patatesleri kaynar suya bir kapta 10-12 dakika veya yumuşak ve pişinceye kadar kaynatın ve yemeğe servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.



PRATİK BİLGİ


Yemeğin Hazırlık süresi: 20


Yemeğin Pişirme süresi: 45


MALZEMELER


  • 250 ml tavuk suyu

  • Deri ve kemikler ile 500-400 gr tavuk but

  • Doğranmış soğan

  • Havuç yumuşak küpler halinde kesilmiş

  • 2 diş sarımsak dilimler halinde kesilmiş

  • 400 gr konserve domates

  • 1 çorba kaşığı karışık kuru otlar

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 600 gram patates parçalara ayrılmıştır.

  • Tuz ve karabiber

BESİN DEĞERİ


  • Kalori: 291.3

  • Protein: 27.5 gr

  • Karbonhidrat: 20.0 g

  • Yağ: 8.9 g

  • Doymuş yağ: 4.5 g

  • Fiber: 2.0 g




Kaynak: akdeniz tavuğu, patatesli akdeniz tavuğu, tavuk tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder