6 Nisan 2018 Cuma

Sevgi ve Cinsiyet

Sevgi ve Cinsiyet

Romantizm, sevgi ve büyük bir gülümsemeyle dolu bir kalple birlikte pozitif sağlık yararları sağlayabilir. Bazı bilimsel çalışmalar, sevgi ilişkisinin, fiziksel temasın ve cinsiyetin kan basıncını düşürmek gibi sağlık yararları sağlayabileceğini düşündürmektedir. Tabii ki, hiçbir ilişki sağlık ve mutluluğu garanti etmez, ancak sevgi bazı sağlık uyaranları sağlayabilir.


Kalbin için iyi seks


Kalbinizi eğiten her şey sizin için iyi, seks dahil. Cinsel uyarılma, kalp atış hızını artırır, dakika başına atım sayısı ve orgazm sırasında zirveye ulaşır.  Ancak çoğu egzersizde olduğu gibi egzersiz yaptığınız güce bağlıdır. Bazı çalışmalar tepe orgazmdaki ortalama kalp hızının, hafif egzersiz sırasında, merdiven çıkma gibi kalp hızına eşdeğer olduğunu göstermektedir.  Çoğu insanın formda kalması ve sağlıklı kalması için bu yeterli değildir.


Yetişkinler, her hafta bisiklet ya da tempolu yürüyüş gibi en az 150 dakika (2.5 saat) orta yoğunlukta spor yapmalıdır. Haftada 150 dakika bisiklete binmeyi, canlı yürümeyi veya dans etmeyi deneyin.


Kalp hastalığı yatak odasında sizi engellememelidir. Uzmanlar genellikle, kalpte aynı etkiyi gösteren günlük aktiviteleri göğüs kafesinin ağrılarına neden olmadan, iki kez merdiven çıkma gibi egzersiz yapabilmenizi tavsiye ederler.



Gerginlik


Araştırmacılara göre sevilen birini sevmek tansiyonu düşürebilir. Bir deneyde, 10 dakika boyunca el ele tutuşan ve ardından 20 saniyeliğine kucaklaşan çiftler strese karşı sağlıklı tepkilere sahip oluyorlar.


Seks stres giderici olabilir


İş yükü çok mu yüksek? Sabah yolculuğunuzdan sonra rahatsız mı hissediyorsunuz? Seks, 46 erkek ve kadın üzerinde yapılan küçük bir araştırmaya göre, 21. yüzyıldaki yaşam stresinin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Birçok insan, yakınlık veya eksik orgazmın egzersiz ya da meditasyon gibi rahatlamalarına yardımcı olduğunu bulmuştur. Tam bir cinsiyete sahip olmak gerekli değil, ama sizin için çalışan her şeyi yapmak için cinsel aktivitesi olan ya da olmayan başka insanlara göre cinsel ilişki hastalığı önlemek için yardımcı olabilir.




Kaynak: cinsel, cinsel birliktelik, cinsellik ve sevgi, sevgi, sevgili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder