2 Temmuz 2018 Pazartesi

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi

Pasta ve kekler malzemesinin kolay temin edilmesinin yanı sıra bayanların konuklarına ikram edebilecekleri en lezzetli atıştırmalıkların başında geliyor. Malzemelerin teminin kolay olması aynı zamanda bu lezzetli atıştırmalıklarında yapılmasını kolaylaştıran faktörler arasında yer alır. Aşağıda yapımı ve malzeme temini kolay olan süt dilimi konusunda size tarif verelim istedik ve işe ilk önce malzemelerin neler olduğunu anlatarak başlayalım dedik.  Aşağıda kek ve kreması için ayrı ayrı malzemeleri belirttik.


Keki için;


  • 2 adet yumurta,

  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri,

  • Yarım su bardağı yoğurt,

  • Yarım su bardağı sıvı yağ,

  • 1 paket vanilya (5 gram),

  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu,

  • 2 çorba kaşığı kakao,

  • 4 çorba kaşığı un.

Kreması için;


  • 1 paket süt kreması,

  • 1 paket toz krem şanti (2 poşet),

  • Yarım çay bardağı süt,

  • 1 çorba kaşığı bal,

  • 2–3 damla limon suyu.

Süt Dilimi Yapılışı


Süt dilimi yapmanız için öncelikli olarak kremasını hazırlayalım. Bir kabın içerisine yukarıda belirtmiş olduğumuz malzemeleri ekledikten sonra kıvamı gelinceye kadar çırpıyorsunuz bunun için mikserden yardım alınabilir. Kıvamı yakaladıktan sonra biraz daha koyulaşması için buzdolabına kaldırabilirsiniz.


Gelelim kekin hazırlanmasına. Onun için yumurta ve pudra şekerini bir kabın içerisine koyup beyazlaşana kadar karıştırıyorsunuz. Sonra üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekledikten sonra karıştırmaya devam edebilirsiniz.  Bu karışımın üzerine vanilya, kabartma tozu, kakao ve un ilave edilip, karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu yağlı bir kağıt üzerine dökün eşit bir şekilde yayın. Pişirmek için fırını önceden 180° ısıtın, 10 dakika kadar pişirilir. Kekin kabarmasını önlemek için, kek pişerken, fırın kapağı bir kaç kez açılıp kapatılır.




Kaynak: kahvaltı, Kek tarifi, pasta, süt dilimi, süt dilimli pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder