Bazı yemekler var ki zor olsalar da lezzetleri çok yüksek olur. Özellikle de özel zamanlarda yapacağınız bu yemeklerle aile fertlerinizin yanı sıra davetlilerinizi de lezzete boğabilirsiniz. Bu yemeklerden bir tanesi olan patlıcan çiçek kebabı bu tarifimizin ana konusunu oluşturuyor. Dilerseniz ilk olarak yemeğin yapılışına başlamadan önce malzemelerini vererek başlayalım.
Patlıcanlı Çiçek Kebabı için Malzemeler
- 6–7 tane patates
- Bir çay bardağı krema
- Biraz tuz biraz tuz
- Biraz karabiber
- 2–3 tane patlıcan
- 2 adet büyük etli dolmalık biber
Köftesi için Malzemeler
- 500 gr kıyma
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir tane yumurta
Sosu için Malzemeler
- Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
- Pul biber
- Karabiber
- Bir çorba kaşığı salça
- Tuz
- Bir su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
- İsteğe bağlı kaşar peyniri
Çiçek Patlıcan Kebabı Yapılışı
Patatesleri soyduktan sonra yıkıyorsunuz ve arzu ettiğiniz kalınlıkta doğradıktan sonra üzerine krema, tuz, karabiber ve sıvı yağ gezdirip güzelce karıştırıyorsunuz. 200 derecede sıcak olan fırının üst bölümüne patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakabilirsiniz. Patlıcanları yarım santim şeklinde kesin ve 20 dakika boyunca tuzlu suyun içerisinde bekletin. Yukarıda da belirttiğimiz köfte için olan malzemelerin hepsini bir araya getirin ve karıştırın sonra köfte şeklini verin. Sonrasında patlıcan ve köfteleri tost makinesinde kızartın.
Şimdi işin püf noktası patateslerin üzerinde dilimlediğiniz biberleri koyun, patlıcanları yanına dizin ve ortasına da köfteyi koyun sonra isteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirebilirsiniz. Artık fırında pişmeye hazır.
Afiyet olsun.
Kaynak: çiçekli patlıcan kebabı, çiçekli patlıcan kebabı resimli anlatım, kebap yapılışı, patlıcan kebabı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder