13 Haziran 2018 Çarşamba

Supangeleli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Supangeleli Kadayıf Tatlısı Tarifi

Türk insanı olarak yeme ve içme kültürümüz bizim dünyaya mal olmuştur. Özellikle de pasta ve kekler konusunda da oldukça iddialıyız çünkü dünyada belki de bu işi en iyi yapan ülkelerin başında geliyoruz.  Bir tatlı meraklısı olarak bu makalemizde paylaşmak istediğimiz ise misafirlerinize ya da ev halkınıza güzel bir lezzet sunabileceğiniz supangeleli kadayıf tatlısı tarifinden bahsetmek istedik. İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan malzemelerin listesini vererek başlayalım daha sonrasında ise size nasıl yapılacağı konusunda tarife geçeceğiz.


SUPANGELELİ KADAYIF TATLISI MALZEMELER


  • Çiğ kadayıf (250 gram)

  • Eritilmiş tereyağı (100 gram)

Şurup Malzemeleri


  • Toz şeker (2 su bardağı oranında)

  • İki su bardağı su

Dolgu Malzemeleri


  • Hazır bir poşet supangle

  • Süt (1 buçuk su bardağı oranında)

  • Çiğ krema (1 su bardağı)

Üstü için Malzeme


  • Antep fıstığı ( toz olan)

SUPANGELELİ KADAYIF TATLISI YAPILIŞI


Öncelikli olarak şurubu hazırlıyorsunuz. Bunun içinde şekerle suyu tencereye koyuyorsunuz ve orta ateşte kaynatmaya başlıyorsunuz. Bunu şeker eriyinceye kadar karıştırmaya da devam edin. Şeker eridikten sonra ise ocağı kısabilirsiniz ve sonrasında 5 dakika daha ısıttıktan sonra altını kapatın ve soğuması için dinlendirmeye alın.


O dinlenirken siz dolguyu hazırlamaya başlarsınız. Sütle kremayı bir tencere içerisine alıyorsunuz ve sonrasında üzerinde supangle poşetini döküyorsunuz bunları orta ısıda karıştırarak pişirmeye devam edin ve kaynadıkları zaman ocağı kısabilirsiniz. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra altını kapatın ve soğuğuncaya kadar karıştırın. Sonrasında buzdolabında 1 saat beklemesi için bırakabilirsiniz.


Kadayıfları bir tepsiye dökün ve üzerine eritilmiş olan tereyağı gezdirin sonra bunu elinizle iyice karıştırın tereyağı kadayıfın her yerine dağılsın sonra kadayıftan biraz aldıktan sonra kalıbın içerisine koyun ve önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine koyun. Fırının derecesi 180 olması gerekiyor. burada üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra önce sıcaklığının biraz geçmesini bekleyin ve sonra üzerine soğuk şerbetinizi dökebilirsiniz.  Supangleyi krema sıkma torbasına doldurup servis tabağındaki kadayıfların üzerine sıkın. İkinci kat kadayıfları üzerlerine yerleştirin. Kadayıfların üzerlerine 1 tatlı kaşığı supangle koyup, toz Antep fıstığı serperek servis yapın.


Afiyet olsun bayanbilir.com




Kaynak: anne sütü, Kadayıf Tatlısı, Supangeleli Kadayıf Tatlısı, supangle, tarif, tatlı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder