Tavuk yemenin bu kadar keyifli olduğunu bilmiyordum diyebileceğiniz bir yemek tarifinden sizlere bahsetmek istiyoruz. Bu makalemizde yer vereceğimiz yemeğimizin ismi kayısı ile tavuk güveç nasıl yapılıyor. Tarifi basit yapılışı hızlı ve oldukça kolay. En az yağ kullanarak yüksek kalorilerden de kurtulmuş oluyorsunuz. İsterseniz öncelikli olarak bu yemekte kullanacağımız malzemelerimizi kısaca belirtelim.
MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı doldurun
- Büyük soğan kesimi
- 1 Kaşığı baharatlı zencefil kökü ile doldurun.
- 2 rendelenmiş sarımsak
- 4 tavukgöğsü (kemiksiz) dilimlenmiş
- 2 çorba kaşığı baharat karışık baharatı doldurun (mağazada baharat bölümünü arayın)
- 100 gr kırmızı mercimek
- Yemek için hazır 10 kayısı, ince doğranmış rendelenmiş
- Limon
- 750 ml tavuk suyu
- Nane veya kişniş
YAPILIŞI
Doğradığınız ince soğanları zencefil, sarımsak ve baharat ekleyerek, tavada zeytinyağı ile ısıtıyorsunuz. Isınma süreniz ise 8 dakika olacak. Üzerine tavuk göğsünü ekiyorsunuz ve 5 dakika daha pişmesini bekliyorsunuz sonrasında onun da üzerine baharat, mercimek ve limon suyu karışımı ekleyin ve pişmeyi bekleyin. Yemeğin hazırlık süresi yaklaşık olarak 30 dakika ve pişirme süresi de aynı şekilde 30 dakika alıyor. Yemeğinizi pirinç ile servis yapabilirsiniz.
Kalori: 295
Protein: 41,6 g
Karbonhidrat: 28.3 g
Şişman: 2.5
Doymuş yağ: 0.6
Fiber: 3.6 g
Tuz: 0.29 g
Kaynak: kayısı, kayısılı tavuk, kayısılı tavuk güveç, tavuk, tavuk güveç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder