Gebeliğin en başından itibaren bu sürecin dikkatli bir şekilde ve kontrolü olarak ilerlemesi gerekir. Aksi durumda gebelik sonrasında içinden çıkamayacağınız sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlar doğrudan sizin sağlığınızla alakalı olacağından ipin ucunu sıkı tutmak önemli bir ayrıntı olacaktır. Normal bir gebelik sürecinde doğumun başından sonuna kadar alınması gereken kilo 9 ile 12 arasındadır. Eğer siz gebeliğinizin başında zayıfsanız bu kilo alımını biraz daha artırarak 15-17 kiloya kadar çıkarabilirsiniz. Ancak gebelik öncesinde de kilolu bir bayansanız o zaman gebelik boyunca sizin alacağınız kilo miktarı 7 ile 8 arasında olmalıdır.
Yukarıda belirtmiş olduğum önerilere ek olarak sağlık durumunuz göz önünde bulundurulduğunda burada ufak tefek değişiklikler olabilir. Bunun içinde gebelik süreci öncesinde doktorunuza danışmak ve doktor kontrollerinizi düzenli bir şekilde takip etmek önemlidir. Gebelik dönemi içerisinde en uygun şekilde kilo almanız gebelik sonrasında işinizi daha da kolaylaştıracak ve eski formunuza dönmeniz de daha basit olacaktır.
Hamileliğin mutlaka planlı bir şekilde yapılması gerekir. Çünkü bebeğin oluşumuyla birlikte vücudunuzda ciddi değişimler söz konusu olacak belki de bebeğinizin ihtiyacı olan vitaminleri vücudunuz karşılamayacaktır. Burada folik asit dengesinden tutunda kalsiyum ve B12 vitamin desteğine kadar hepsi önemli bir konudur.
Hamilelik Kilosu Nasıl Ölçülür?
Bir bayan kilosunu doğru bir şekilde öğrenmek istiyorsa o zaman sabah aç karnına ve idrarını yaptıktan sonra tartıya çıkması gerekir. Aksi durumda gün boyunca yiyip içtikleriniz sizin gerçek kilonuzu yansıtmaz. Bunun yanı sıra her defasında aynı tartıyı kullanmakta önemlidir. genelde bazı tartılar arasında 1-2 kilo farkı söz konusu olacaktır.
Hamilelikte Alınan Kilonun Dağılımı
Gebelik döneminde kiloda normal olarak kabul edilen rakamlar 10-15 arasındadır. Bu kilonun tamamı bebek ve ya anneye ait olmaz dolayısıyla bu şekilde bir kilo alımı sonrasında bebeğinizin 3,5 kilo ağırlığında doğması beklenir. Burada bir hesaplama yapacak olursak aşağıdaki gibi dağılımı gösterebiliriz.
- Plasenta 700 Gram
- Bebeğin İçinde Bulunduğu Amniyon Sıvısı 800 Gram,
- Gebelik Dolayısıyla Büyüyen Rahim Duvarı Da 800 Gram
- Kilonun 5 Kilo 800 Gramı Sadece Bebeğin
- Vücutta biriken ödem, yağ ve kaslar yaklaşık 4 buçuk kilo
- Büyüyen memeler 400 gram,
- Artan kan hacmi 1 kilo 200 gramdır.
Kaynak: aşırı kilolar, gebelik, Hamilelik, kilo alımı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder