2 Nisan 2018 Pazartesi

Miyop Uzağı Görememe

Miyop Uzağı Görememe

Uzaktaki nesnelerin puslu olarak görülmesine neden olan yaygın bir göz kusuru olan miyop gözlük kullanmayı mecbur kılan bir durumdur. Tedavi edilmediği sürece de hızlı bir şekilde ilerler ve artık kişi bir müddet sonrasında uzağı hiç göremeyecek hale de dönüşebilmektedir. Bu durum bir çok insanın başına gelebileceği gibi yaşla da kendisini daha fazla ortaya çıkaracaktır.  Yakın görüşün kısıtlanması ise hipermetrop olarak adlandırılır ve bu durum ilk başlarda belki rahatsızlık vermese de yakın zamanda bu durum gelişecek ve daha da kötü bir hal alacaktır. Bunun içinde her iki durumunda belirginleşmemesi için gözlerin periyodik olarak muayene ettirilmesi önemlidir.


Özellikle de çocukluk döneminde çocuğun okul döneminde nesneleri uzaktan görememesi durumunun ona sıkıntı yaratacağını fark edersiniz ve hatta bu durum çocuğun derslerinden uzaklaşmasına kadar da götürebilecektir.


Miyop neden olur?


Miyop gözün refraktif bir durumudur. Yani göz koşulları, gözün yapısıyla alakalı olan bir durum diyebiliriz. Bu durumda güneş ışınları gözünüzü etkileyecektir.   Çoğu insan gözleri çok az veya hiç görülmeyecek şekilde doğar (yakındaki nesneler puslu görünür) çünkü gözleri tam boyuna büyümüş değildir. Daha sonra gözler normal boyuta kadar büyür, bu da doğal görüşün geri dönüşüne yol açmalıdır. Genel olarak, göz görmeye devam ettikçe ve önden arkaya çok uzandığında, kısa görüş açısı ortaya çıkar, sonuç olarak, ışık ışınları gözün arkasındaki retinaya ulaşmaz. Ama sadece onların önünde. Bu, uzaktaki şeylerin bulanık görüneceği anlamına gelir.


Çoğu miyop vakası, gözün normal büyümesini engelleyen genlerin ve çevresel faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar.



Miyop tedavisinde üç ana seçenek vardır.


  • Kornea zayıflığını telafi etmek için gözlük veya kontakt lens gibi düzeltici lensleri kullanın.

  • Lazer ameliyatı kullanın – zayıflığı düzeltmek için (lazer cerrahisi çocuklarda kullanılmaz çünkü gözleri hala büyür) ve çoğu insan özel bir lazer işlemi için para ödemek zorundadır.

  • Göz uzunluğunu kompanse etmek için göze yapay lensler takılması.




Kaynak: baş dönmeleri, baş dönmesi, baş dönmesi nedenleri, baş dönmesi sebepleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder